11 november 2008

Rapport vecka 45

Aktuellt är skolplan, översiktplan, spårvägar och husockupationer.
I skolplanen försöker vi driva frågor om kultur och laboratorieskola.
I översiktsplanen försöker vi skydda åkermarken. Vi försöker göra tillväxten något mindre negativ genom att motverka externa köpcentra och driva på utbyggnaden av spårvägar och annan kollektivtrafik.
När det gäller husockupationer kan vi som parti inte längre stödja aktionerna. Det handlar inte längre om bostadslösa lundabor utan mer om annat missnöje som underblåses av media.
Som kommun och parti måste vi däremot ta ansvar för de brister som finns i bostadssituationen.

Slutligen, det pågår ett visionsarbete som gäller Lunds kommun år 2025.
Jag tycker att alla nu pratar om klimatfrågan som den överlägset viktigaste. Visionen kommer att innehålla begrepp som hållbar utveckling och balanserad tillväxt.
Det är en stor förändring jämfört med för bara ett par år sedan.
Hoppas att vi hinner göra det som nu många säger sig vilja göra.

Anders

1 kommentar:

Rolf Ström sa...

Hej Anders!
Om du tycker klimatfrågan är den viktigaste på dagordningen för Miljöpartiet i Lund, så förselår jag att ni lär av de misstag som Haninge kommun begår. En vision som du vill ska innehålla begrepp som hållbar utveckling och balanserad tillväxt, får inte bara blir tomma ord. Det kräver insikt och kunskap om vilken roll kommunen har som aktör via sitt planmonopol. Planerar man t.ex. för att invånarna i högre utsträckning ska åka bil till sk externa handelsplatser (stormarknader), så kommer givetvis invånarna att göra det.
Du får gärna sprida dina insikter i klimatfrågan till dina partikolegor i Haningen, som sitter med i ledningen. Än har inte beslut fattats om en onödig och felaktig utvidgning av ett handelsområde som jag och mina grannar är kritiskt emot. Desssutom har Hanigne satt i system att inte utföra miljökonsekvensanalyser, vilket skulle göra det uppenbart för invånarna vilken miljöpolitik man bedriver. Så Miljöpartiet kan nu bli tungan på vågen om man inte även allierar sig med Centern, KD och oppositionen.
Se gärna min blogg:
http:/haningeprotest.blogspot.com
Vänligen
Rolf

Se gärna min blo