13 september 2010

Det gäller framtiden

Min känsla har förstärkts. Miljöpartiet är i en annan division. I en annan dimension.
Inget annat parti har gjort analysen av historia, nutid och framtid. Ser inte sambanden.
Därför handlar inte valrörelsen om framtidsfrågorna, om den omställning som krävs.
För alliansen liksom för socialdemokraterna är det jobb och skatter som gäller. Moderaterna har breddat sig lite. Tidigare talade man bara om skatter, nu pratar man jobb också.
Centern tar upp miljöfrågor men vill tillbaka till ett gammaldags lokalsamhälle som inte är möjligt längre. Vänsterpartiet är fokuserat på traditionell fördelningspolitik.
Nej, vi måste modernisera Sverige och världen. Miljöpartiet har analysen och verktygen. Vi vet att vi måste och vi vet hur man gör. Vi kan bygga om samhället, bara vi vill.
Naturskyddsföreningen har betygsatt alla riksdagspartiernas miljöpolitik och Miljöpartiet får alla rätt. Näst bäst är Vänsterpartiet och alla andra kommer långt efter. De största partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna är sämst. Det finns ett samband. Det finns en konflikt mellan miljö och traditionell tillväxt, den som de gamla stora partierna fortfarande driver.

Miljöpartiet behövs för att driva på, precis som vi har gjort under tjugo år nu. Det går långsamt men vi ger inte upp. Ett större miljöparti får större inflytande. Helst ska ett större miljöparti ingå i en regering eller en majoritet i region och kommun. Därför går vi till val för att bilda majoritet med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Men framför allt går vi till val för att få så många röster som möjligt, för att bli en starkare politisk kraft och för att göra framtiden bättre för människan och världen.
Rösta på framtiden. Rösta på Miljöpartiet de gröna på söndag.

Inga kommentarer: